Un copil,un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea. - Malala Yousafzai

Colegiul Național “Traian” sărbătorește 136 de ani de existență

cnt_ziua2019

Colegiul Național “Traian” sărbătorește 136 de ani de existență.

Prezentare

          E o zi importantă în istoria deja seculară a acestei instituții, ai cărei întemeietori au înțeles menirea educației, au știut că, așa cum afirma Victor Hugo, "cel care deschide o școală, închide o închisoare".

Generații de profesori dăruiți cu vocație pedagogică au menținut, în ciuda vremurilor nu de puține ori tulburi ori potrivnice, un nivel înalt al educației.

Mihail N. Hergot și Ștefan Bodiu au avut inițiativa de a întemeia, în 1883, o școală ce va deveni, peste ani, cea mai renumită instituție de învățământ de pe aceste meleaguri. Theodor Costescu, omul cu o voință excepțională și cu marea calitate de a fi știut să aleagă profesori de elită, a făcut din Liceul Traian un model național.

Ei își practică meseria cu dăruire și vocație pedagogică făcând ca lucrurile grele să devină ușoare. Cu modestie, învață ei înșiși învățând pe alții. Deschid ușile cunoașterii pentru fiecare generație de elevi, iar aceștia duc mai departe, prin succesele lor, numele acestui liceu. Rezultatele obținute pe parcursul vieții de elev sunt piatra de temelie pe care se clădește viitorul. Al lor și al comunității în slujba căreia își vor pune cunoștințele, deprinderile și abilitățile dobândite acum.

Iată de ce ziua de 15 mai nu este doar a Colegiului Național “Traian”, ci a întregii comunități.

 

Tags