Un copil,un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea. - Malala Yousafzai

extrascolare

Proiectul social “Ratatouille”

Body

Clubul de voluntariat IMPACT HOPE

 

Proiectul social “Ratatouille”

 

 

Sărbătorile sunt sau ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru toți oamenii. Celebrarea Sfântului Nicolae dă startul sărbătorilor de iarnă ce trezesc sentimentele de compasiune ale oamenilor asupra problemelor din comunitate.

Clubul de voluntariat Impact HOPE din cadrul Colegiului Națonal Traian a venit cu o idee nouă, proiectul “Ratatouille”, pe care impacţii doresc să o implementeze în cadrul proiectelor de învăţare prin serviciul în folosul comunităţii.

 

1

Scopul nostru este acela de a le oferi oamenilor fără adăpost o mică atenție, în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, ce constă în pregătirea unei mese calde. Prin acest gest dorim să oferim un imbold atât elevilor școlii, cât și comunității severinene de a ne urma exemplul și, în același timp, să aducem o fărâmă de speranță în sufletele celor neajutorați.

 

Masa a fost pregătită de voluntarii Impact în cadrul cantinei liceului, sub supravegherea profesorilor coordonatori în colaborare cu personalul cantinei, folosind legumele pe care le-am colectat pe parcursul săptămânii de la clasele ce au îmbrățișat ideea noastră. Pachetele au fost înmânate oamenilor fără adăpost la Biserica Sfântul Ilie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Tags

1 Decembrie 2017 - LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Body

Acum 99 de ani s-a împlinit un vis. Intrăm în anul centenarului cu speranța că unirea e mai puternică decât dezbinarea și cu încrederea că fiecare generație are destinul ei istoric.

Elevii Colegiului Național “Traian” respectă istoria și visează la viitor împlinind prezentul.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Filmare video 1 Decembrie CNT:                                                                     https://www.facebook.com/cntraian/videos/1429760197121129/

Tags

Tabăra de Cercetași - Școala Altfel

Body

Într-un cadru mirific la poalele Munţilor Piatra Craiului, în zona Plaiul Foii, toți elevii clasei a V-a B au participat la Tabăra de Cercetași RaduTravel, desfășurată în săptămâna Școala Altfel.tab1

Departe de poluarea oraşului, în mijlocul naturii, au avut parte de un program plin de activităţi, care i-a solicitat atât fizic, cât şi mental.

Micii traianiști au învăţat să descopere farmecul naturii, să cunoască echipamentul montan şi de alpinism, să se orienteze cu ajutorul busolei, să călărească, să monteze un cort.

ACTIVITĂŢI:

 • iniţiere în alpinism, căţărări şi rapel pe la stâncă;
 • tiroliană;
 • sărituri în coardă;
 • orientare turistică (treasure hunt complex);
 • mountain bike;
 • campare;
 • foc de tabără + cântat la chitară;
 • înot la Paradisul acvatic din Brașov;
 • tir cu arcul;
 • discotecă;
 • tir cu puşca de paintball;
 • echitaţie;
 • excursii la punctele turistice importante din Munţii Piatra Craiului;
 • jocuri surpriză.

tab7

tab6

tab5

 tab4     

tab2

tab3

Activitate CNT

Body

  Marți, 11.04.2017, în amfiteatrul Colegiului Național “Traian” s-a desfășurat o lecție vie de istorie recentă.

  Elevii și profesorii au participat la o emoționantă întâlnire cu domnul Dumitru Dragomir, supraviețuitor al temnițelor comuniste și președinte al Asociației foștilor deținuți politici din Mehedinți.

  Stimatul oaspete ne-a învățat, prin puterea exemplului personal, ce înseamnă frumusețea morală, demnitatea și rezistența în fața unei istorii viclene ale căror forțe oarbe îi strivesc pe cei ce nu i se supun.  

  Pentru participanții la această întâlnire domnul Dumitru Dragomir a fost dovada vie că principiile, valorile morale și caracterul sunt lucrurile cele mai importante, singurele care pot da sens vieții.

                                                                                  Prof. Elisabeta Hruby, Colegiul Național “Traian”

1  2  3

4  5  6

7  8  10

Subscribe to extrascolare