Un copil,un profesor, o carte și un stilou pot schimba lumea. - Malala Yousafzai

Admitere clasa a V-a, CNT - 2019

Image
admitereV2019
Body

Testarea cunoștințelor în vederea  admiterii în clasa a V-a la Colegiul Național ”Traian” va avea loc sâmbătă, 15 iunie 2019.

Ø   9.30 : accesul în sălile de concurs pentru proba scrisă

Ø   10.00 – 11.30 : desfaşurarea probei scrise 

            Candidații vor avea asupra lor o copie a certificatului de naștere sau carnetul de elev

Anunt  si repartitie

Tags

"SANITARII PRICEPUȚI" - CNT 2019

Image
diploma SANITARII PRICEPUȚI
Body

Locul al II-lea la etapa județeană a concursului pentru sănătate și acordarea primului ajutor "SANITARII PRICEPUȚI".
Echipajul Colegiului Național "Traian" a fost format din elevii ALDEA CRISTIAN ADELIN,  CHIRCU ERIKA ALEXIA, DĂESCU DENIS ŞTEFAN, ECHERT DIANA, SĂVESCU ALISIA GEORGIANA, TRUŞCĂ ANDREI şi URUCU VLAD ŞTEFAN, coordonați de doamna prof. CLAUDIA BOBOCICĂ. 
FELICITĂRI TUTUROR!

echipa

 

1

 

3

 

2

 

 

Tags

Colegiul Național “Traian” sărbătorește 136 de ani de existență

Image
cnt_ziua2019
Body

Colegiul Național “Traian” sărbătorește 136 de ani de existență.

Prezentare

          E o zi importantă în istoria deja seculară a acestei instituții, ai cărei întemeietori au înțeles menirea educației, au știut că, așa cum afirma Victor Hugo, "cel care deschide o școală, închide o închisoare".

Generații de profesori dăruiți cu vocație pedagogică au menținut, în ciuda vremurilor nu de puține ori tulburi ori potrivnice, un nivel înalt al educației.

Mihail N. Hergot și Ștefan Bodiu au avut inițiativa de a întemeia, în 1883, o școală ce va deveni, peste ani, cea mai renumită instituție de învățământ de pe aceste meleaguri. Theodor Costescu, omul cu o voință excepțională și cu marea calitate de a fi știut să aleagă profesori de elită, a făcut din Liceul Traian un model național.

Ei își practică meseria cu dăruire și vocație pedagogică făcând ca lucrurile grele să devină ușoare. Cu modestie, învață ei înșiși învățând pe alții. Deschid ușile cunoașterii pentru fiecare generație de elevi, iar aceștia duc mai departe, prin succesele lor, numele acestui liceu. Rezultatele obținute pe parcursul vieții de elev sunt piatra de temelie pe care se clădește viitorul. Al lor și al comunității în slujba căreia își vor pune cunoștințele, deprinderile și abilitățile dobândite acum.

Iată de ce ziua de 15 mai nu este doar a Colegiului Național “Traian”, ci a întregii comunități.

 

Tags
Subscribe to